måndag 21 maj 2012

Sjukhusdirektörens vecka: sommaravslutning med intressant föreläsning om parallella maktstrukturer


I måndags började maj månads controllingmöten med uppföljning av de olika verksamheterna med respektive verksamhetschef. Barn- och ungdomsverksamheterna och verksamhetschef Lars Gelander var först ut. Under eftermiddagens ledningsgrupp diskuterade vi bland annat diagnosbaserad screening som ingår i vårdöverenskommelsen för 2012. Tanken är att det ska bedrivas som avgränsade screeningsprojekt under året.

På tisdagen var det möte om hantering och förråd av hjälpmedel nu när ANS startar egen rehabiliteringsverksamhet. Förutom jag själv deltog Bo Andersson, ekonomichef, Sara Algotsson, arbetsterapeut samt representanter från VGR och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Jag hade också avstämning med Lena Rosell, projektledare för psykiatriteamet, om pågående rekrytering av psykiater.

På onsdag förmiddag hade jag tillsammans med Ann Ekberg Jansson, tf forskningschef, möte med Astra Zeneca om ett eventuellt samarbete inom utveckling och forskning.  Därefter var det dags för årets sommaravslutning vilket kändes lite tidigt då det inte alls var sommar ute denna dag. Föreläsningen om parallella maktstrukturer var intressant och det som fastnade hos mig var att samhället behöver anpassa verksamheten efter verkligheten. I ANS fall handlar det om att tänka längre – att anpassa verksamheten efter patienternas och invånarnas verklighet. Det var en trevlig avslutning på arbetsveckan med gemensam buffé. Eftersom jag hade tagit semester på fredagen så blev det en kort arbetsvecka.

Hälsningar Marina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar