onsdag 16 maj 2012Kampanjen ”Ta med en vän” har tilldelas det ärofyllda priset Guldskapellen. Kampanjen belönas för de insatser som gjorts i nordöstra Göteborg i syfte att öka deltagande i cellprovstagning bland kvinnor. Priset delas ut för sjunde gången av Dagens Medicin till årets förnyare inom sjukvården. Det består av ett utbildningsstipendium, ett hedersdiplom och en vinnarpokal.
Den 25 maj närvarar socialminister Göran Hägglund vid den officiella prisutdelningen i ett karnevalfyllt Hammarkullen. 

Flera samarbetspartners inom Västra Götalandsregionen har under ett år aktivt arbetat för att öka andelen kvinnor i nordöstra Göteborg som tar cellprov - allt i syfte att tidigt upptäcka cellförändringar och därmed förhindra livmoderhalscancer. Kampanjens mål var att vända det låga deltagandet i cellprovstagning bland kvinnor i området och att öka kunskapen om det viktiga provet.När kampanjen avslutades i slutet av april stod det klart att resultatet överträffat alla förväntningar. 


Sedan starten har andelen prover i området ökat med 42 procent. En viktig förklaring till kampanjens goda resultat är tyngdpunkten på muntlig information och användandet av lokala etablerade styrkor, som föreningar och nyckelpersoner. En annan framgångsfaktor är kampanjens positivt laddade budskap: Gör ett aktivt val för din hälsa - ta cellprov!

Nu får kampanjen ytterligare ett erkännande genom Dagens Medicin pris Guldskapellen som tilldelas  årets förnyare inom sjukvården. I år alltså "Ta med en vän"


Fantastiskt för Angereds Närsjukhus och jätteroligt för alla vi som på ett eller flera sätt varit involverade i arbetet. Tack alla!


Hälsningar Freja Bramsen, informationschef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar