tisdag 22 november 2011

Sjukhusdirektörens vecka - avgörande beslut om vår byggnad i veckan!
Min vecka inleddes med ledningsgrupp. Vi ägnade en hel del av mötet att diskutera Västra Götalandsregionens ekonomiska förutsättningar inför 2012 samt de kompletterande planeringsdirektiven och åtgärder för kostnadskontroll som regionstyrelsen har beslutat om.

I veckan som gick fick vi också det glädjande beskedet om att regionstyrelsen tagit beslutat att bevilja investeringen för byggnation av Angereds Närsjukhus. Tisdag var också första dagen för kvalitetsmässan. Jag föreläste om Angereds Närsjukhus och vårt folkhälsoarbete på ett seminarium med titeln ”Hälsa för alla”. Intresset var stort och många kom fram efteråt för att höra mer och ställa frågor om hur vi arbetar. Det är alltid roligt att få prata för andra om vad vi gör och man känner stolthet över det arbete vi utför tillsammans!

I onsdags fortsatte kvalitetsmässan. Jag lyssnade på två seminarier. Ett av dem hette ”Må bra – vårdens nya paradigm” var ett intressant föredrag om att vi idag vill må så bra som möjligt i alla skeden i livet. En av slutsatserna handlade om vilka krav det ställer på sjukvården och behovet av en bredare syn på hälsa. Mitt på dagen mellanlandade jag på Angereds Närsjukhus för att tillsammans med en journalist från tidningen Vårdfokus samtala om vårt hälsofrämjande arbete.

Torsdag och fredag hade vi medarbetaredagar. Roliga och intressanta dagar! Fantastiskt att kunna träffas alla på samma ställe, reflektera över året som gått, planera framåt och inte minst inspireras. Tack alla för fina möten och bra feedback!

Hälsningar Marina Olsson, Sjukhusdirektör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar