onsdag 23 november 2011
Hej,


i onsdags deltog Angererds Närsjukhus på 2011 års Kvinnokonferens. Den ägde rum i medborgarhuset i Gamlestan.


Över 80 kvinnor var på plats för att lyssna på föreläsare och samtala kring hälsa. Dagen inleddes med att Nalin Pekgul, sjuksköterska och före detta socialdemokrat pratade om hur det var att 1994 vara den första muslimen att komma in i det svenska parlamentet. Det var en inspirerande föreläsning med mycket humor som problematiserade integrationsprocessen och könsroller i både Turkiet och Sverige.


Efter lunch fortsatte dagen med att Christina Sundbeck från Gynekologimottagningen på Angereds Närsjukhus. Hon höll en föreläsning om kvinnors hälsa. Hon tog bland annat upp inkontinens, klimakteriet samt vikten av att ta cellprov och gå på mamografi. Många av kvinnorna visste inte att Angereds Närsjukhus Gynekologimottagning fanns. Efter föreläsningen svarade Christina på frågor och visade hur man kan använda egenremiss för att komma till Angereds Närsjukhus.


Vårt deltagande var mycket uppskattat och det blev tydligt att Angereds Närsjukhus måste arbeta aktivt för att öka kunskapen om kvinnors hälsa i Nordost.


Hälsningar Shirin Bartholdsson, hälsoutvecklare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar