måndag 9 maj 2011

Marina Olsson berättar om veckan som gick

Veckan som gick var intensiv och intressant! Veckan startade med ledningsgruppmöte på måndagen. Där presenterades och diskuterades en rapport om närsjukvårdsbegreppet som vår utvecklingsgrupp har tagit fram. I rapporten avhandlas olika, regionala och nationella, definitioner av begreppet närsjukvård. En intressant rapport som vi kommer att ha användning för i den fortsatta utvecklingen av Angereds Närsjukhus. På ledningsgruppens möte diskuterade vi också FoUU-arbetet på ANS. Vår utvecklingschef Ida Wernered har fått i uppdrag att driva frågan.

På tisdagen anordnade Angereds Närsjukhus och stadsdelen Östra Göteborg en hälsodag på Kortedala Torg. Jag var där en stund på förmiddagen. På eftermiddagen var det dags för styrgrupp för modellområde-projektet som drivs i samarbete med stadsdelen Angered och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

På onsdagen besökte jag vår egen smärtskola, där patienter med kronisk smärta går. Smärtskolans tema för dagen var kost. Det var intressant att få vara med och trevligt att få samtala med deltagarna.

På torsdagen var jag i Vänersborg hela dagen, sjukvårdsdag stod på agendan. Under dagen avhandlades stroke-vården, framtidens hälso- och sjukvård, e-handel med mera. Fredagen spenderades på Göteborgs Universitet där jag träffade profession Gunnel Helsing som sitter på enheten för socialmedicin. Jag var där tillsammans med Ida Wernered för att diskutera hur vi kan samverka i vårt FoUU-arbete. Det var ett roligt och intressant avslut på en intensiv vecka! Nu är siktet inställd på en ny spännande vecka där regionen kommer att vara i fokus, på söndag är det ju dags för historiskt val!

Vänlig hälsning,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar