måndag 14 mars 2011

Sjukhusdirektörens vecka

Måndagen rivstartade med ett möte där jag, vår utvecklingschef Ida Wernered, vår ekonomichef Bo Andersson och representanter från Hälso- och sjukvårdskansliet diskuterade potentiella områden där Angereds Närsjukhus har möjlighet att söka och få EU-bidrag. Dagen fortsatte med ledningsgruppssammanträde där vi antog Angereds Närsjukhus krishanteringsplan. Vi diskuterade även vilken inriktning vi ska ta gällande tillfälliga lokaler för verksamheten till dess att den nya sjukhusbyggnaden är färdig, nationella medel för patientsäkerhetsarbetet, Västra Götalandsregionens gemensamma IT-plattform och så vidare.

På internationella kvinnodagen, som även inrymde både fettisdagen och europeiska logopedidagen, lanserade vi, tillsammans med MVC Angered, Onkologiskt centrum och Kunskapscentrum för Jämställd vård en kampanj för att öka andelen kvinnor som tar cellprov. Helén Eliasson (S) som är ordförande i regionens hälso- och sjukvårdsutskott inledningstalade på lanseringen. Helén stannade även kvar ett tag frukostseminariet för att få en presentation av Angereds Närsjukhus och vårt arbete för att minska den ojämlika hälsan i Nordost.

På onsdagen var det presidiemöte med vår politiska styrelses presidium. På torsdagen och fredagen arbetade jag med utvecklingssamtal och lönesamtal med mina medarbetare och planering av den närmsta framtiden.

Det har varit en intressant och fullspäckad vecka som avslutades med att våren kom till stan, nu hoppas vi att den är här för att stanna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar