onsdag 11 april 2012

Sjukhusdirektörens vecka: Planeringsmöten av diverse slagHej,

Förra måndagen hade vi ledningsgrupp där vi bland annat diskuterade hur vi kan minska antalet patienter som uteblir genom att till exempel ringa upp de patienter som uteblir. Vi stämde också av inför ANS alla sommaravslutning den 16/5 och påbörjade en diskussion om höstens planering för gemensamma mötesplatser. Vi diskuterade också det ekonomiska läget i VGR med utgångspunkt från underlag från regionstyrelsen.

Tisdagen innehöll diverse möten. Jag, Ida Wernered, utvecklingschef och Ann Ekberg Jansson, t f forskningschef hade ett möte med representanter från Astra Zeneca för att diskutera möjliga samarbetsområden. Efter det träffade jag sjukhusdirektören och ett par medarbetare från Frölunda Specialistsjukhus tillsammans med Freja Bramsen, informationschef. Vi hade en dialog kring kommunikationsstrategier i samband med verksamhetsutvecklingsprojekt med nybyggnad. Eftersom båda förvaltningarna är engagerade i ett sådant finns det goda möjligheter att lära av varandra.

Under onsdagen hade jag möte med Lena Rosell som börjat på ANS som projektledare för ANS psykiatriteam under veckan. Vi hade en dialog om uppdraget och planeringen av arbetet som består av två delar. Dels ska ett psykiatriskt team med inriktning mot de patienter som finns inom ANS vuxenverksamheter startas i år, dels ska en inriktning tas fram för den framtida psykiatriverksamheten vid ANS. Onsdagen innehöll också ett trevligt inslag i form av gemensam påsklunch för alla som har sin arbetsplats på Angereds torg 9 samt några från administrativa enheten som har sin arbetsplats i andra byggnader. Alla bidrog med olika maträtter och det är alltid roligt och gott att få smaka på sådant som andra har gjort. Bland annat fick vi smaka på en jättegod äggost!

Eftersom det var påsk blev det tidigt veckoavslut innan fyra dagars påskledighet. Jag hade hoppats på varmare väder för att bland annat kunna göra en insats i rabatterna, men det blev inget med det. Det blev i alla fall en skön helg med promenader, vila och chans att umgås med familj och vänner. På påskaftons kväll blev vädret stilla så påskbrasorna brann bra.


Hälsningar
Marina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar