torsdag 20 oktober 2011

Angereds Närsjukhus tar över neurologi från Lundby Sjukhushej,


från och med årsskiftet 2012 tar vi över ansvaret för specialistvård inom neurologi från Lundby sjukhus. Detta sker i samband med att Lundby sjukhus avtal med Västra Götalandsregionen löper ut.
Inom kort får patienterna med neurologiska sjukdomar i Nordost närmare till specialistvård. Snart kan de nämligen få samma vård på Angereds Närsjukhus som de tidigare behövt åka till Lundby för att få.
Angereds Närsjukhus har sedan 2009 erbjudit patienter i nordöstra Göteborg specialistvård inom neurologi på mottagningen Vuxenspecialistcentrum.
Inför nästa år utökar vi vår neurologimottagning med ytterligare medarbetare. Precis som i sjukhusets övriga verksamheter arbetar vi i tvärprofessionella team för att erbjuda patienterna bästa möjliga behandling.
Neurologiteamet består av neurolog, sjuksköterska, neurologopeder, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator och sekreterare.

Teamet hjälper människor som drabbats av sjukdomar i hjärnan och perifera nervsystemet, exempelvis epilepsi, MS, Parkinsons sjukdom, svåra former av huvudvärk och darrningar.
Hälsningar Ann Ekberg-Jansson, verksamhetschef på Vuxenspecialistcentrum.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar