fredag 16 september 2011

Vi provar annonsering via arabiska och somaliska hemsidor!
En av de roligaste sakerna med mitt jobb är möjligheten att få exprimentera med nya lösningar för att bli ännu bättre på att nå ut i vårt område. Nordöstra Göteborg är lite av en kommunikativ utmaning, nämligen. Här bor förvisso bara 95.000 personer men majoriteten av befolkningen har inte svenska som modersmål och i en del befolkningsgrupper finns läs- och skrivsvårgigheter. I området det talas mer än 40 språk. Dessutom vet vi att medievanorna är mycket heterogena. Mycket information hämtas hem på modersmålet via utländsk media.Detta är en riktig utmaning. I olika kommunikationsinsatser har vi därför aktivt arbetat med att hitta metoder som når befolkningen. Vi använder idag dels det traditionella, dvs. lokaltidningar, pr, webb och annonsering. Men vi har också jobbat aktivt för att komplettera med skräddarsydda kanaler.
I den pågående kampanjen för cellprovsbussen finns flera av dessa med. Utöver annonsering, framtagandet av posters, sociala medier, flyers och pr testar vi några nya delar.Idag inleds vår webkampanj på arabiska och somaliska sidor ritkade mot kvinnor. Vi går i en dejtingsajt, en modesajt, facebook m m med budskapet om vikten av att ta cellprov. Vi gör det på somaliska och arabiska, men bannern visas bara i de fall IP-adressen finns registrerad i Västra Götaland och browsern är inställd på arabiska eller somaliska! Fiffigt va?


Dessutom går vi i närradio, som vi sedan något år tillbaka har ett bra samarbete med. Här går vi på fler språk, även turkiska och persiska,Till flyern som delas ut på gator och torg kring bussen har vi knutit en helt ny telefonitjänst. På flyern finns information på arabiska och somaliska att man kan ringa in för att få informationen på det egna språket. Pröva gärna själva 031-332 69 13 för arabiska och 031-332 69 12 för somaliska.Vi har också ett suveränt samarbete med bostadsbolagen i denna kampanj. De hjälper oss att få ut materialet i tvättstugorna.Några små exempel på nytänk även inom kommuikationsområdet.Trevlig helg!Hälsningar Freja Bramsen, Informationschef


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar