måndag 7 oktober 2013

Sjukhusdirektörens vecka: Besök på byggarbetsplatsen iklädd stövlar och skyddshjälm!

Förra veckan deltog jag i APT på Ungdomsmottagningen, för att presentera ANS delårsbokslut för augusti. Därefter
var det controllingmöte med Cornelia Bergdahl, verksamhetschef för Gynekologimottagningen. Controllingmöten med verksamhetscheferna sker ett par gånger per år i samband med delårsbokslut och görs för att följa upp både verksamhet, personal och ekonomi.

På eftermiddagen var det ledningsgrupp som började med ett besök på byggarbetsplatsen. NCC:s projektledare berättade om byggprocessen fram till nu, att arbetet löper på bra, och att NCC är mycket glada över att vara med och bygga närsjukhuset och uppskattade samarbetet med representanter från Västfastigheter och ANS. Vi fick också göra ett besök nere i "gropen", det framtida garaget, iklädda stövlar, skyddshjälmar och orange västar. Det var en syn att skåda. Det var fantastiskt roligt att få se det pågående arbetet och höra om vad nästa steg i byggprocessen är. Det känns mer verkligt när man varit på plats.

På tisdagen var det controllingmöten med Lars Gelander, verksamhetschef för Barn- och ungdomsverksamheterna och Ann Ekberg-Jansson, verksamhetschef för Medicinska specialiteter. Jag hade också telefonmöte med en av de objektledare jag arbetar tillsammans med i branschen Bas, i VGR:s IS/IT-organisation.

Onsdagen började hos Psykiatriteamet. Därefter åkte jag till Konserthuset för den heldag för alla chefer i VGR som regiondirektören, Ann-Sofie Lodin, bjuder in till varje höst. Denna gång var temat Hållbart ledarskap. Under dagen delades också priset för Årets chef ut, denna gång till en verksamhetschef inom Habilitering och hälsa. En sådan här dag känns viktig, både för att alla chefer har chans att höra Ann-Sofie och hennes tankar om året som gått och de utmaningar hon ser vi står inför nästa år, och också för att vi som chefer oavsett var vi finns i VGR får chans till gemensam fokusering och inspiration.

I torsdags var jag och Christina Fält, teamledare för Psykiatriteamet, på SU/Östra och träffade företrädare för SU: s psykiatri för att prata om hur vi kan samarbeta. På eftermiddagen var det möte om det framtida vårdutbudet och vårdbehovet i stor-Göteborg. Detta arbete ingår som en del i det pågående arbetet med produktions- och kapacitetsplanering i VGR.

Fredag var en mötesfri dag, med genomgång av mejl och planering för nästa vecka samt tid för lite spontanmöten.

Hälsningar Marina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar