tisdag 21 maj 2013

Sjukhusdirektörens vecka: Dags att planera dagkirurgi i nya sjukhuset!

Förra måndagen började med ledningsgrupp där vi bland annat hanterade en konsekvensanalys av driftstörningarna i Medidoc förra året med beslut om åtgärder. Vi diskuterade också säkerhetsfrågor för NyANS.

På eftermiddagen åkte jag till Vallentuna för en återträff med den SKL-utbildning, Toppledarprogrammet, som jag gick förra året. Vi var 16 av 24 deltagare som var med. Programmet innehöll bland annat en dialog om boken Guldsot, som handlar om den man som åtalades för att ha lurat Cancerfonden och Röda korset på pengar. Vi pratade om det ledarskap som både han och andra i dessa organisationer hade, och även hade visat i tidigare organisationer han arbetat i. Detta visar hur viktigt det är att ta referenser och att ha bra rutiner för attest och uppföljning.

På onsdagen hade jag möte om samarbetet med Sahlgrenska akademin. Vi hade också APT på sjukhuskansliet och så var jag med på APT på Gynekologimottagningen..

Torsdag var det telefonmöte med presidieutskottet för HFS, Hälsofrämjande sjukvårdsorganisationer, som handlade mycket om de sista förberedelserna för den internationella konferensen som är 23-24 maj i Göteborg.

På fredag förmiddag var det branschledning Bas inom IT och på eftermiddagen var det möte för planering av förberedelser för kommande dagkirurgi. I vårdöverenskommelsen för 2014 finns ekonomiska medel för projektledare för att förbereda för dagkirurgiverksamheten i NyANS. Det är Cornelia Bergdahl som är verksamhetschef för opererande specialiteter som ansvarar för rekryteringen men det är fler som är involverade i arbetet med att ta fram en kravprofil.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar