torsdag 20 september 2012

Fortsätt ta med en vän!
Den framgångsrika kampanjen Ta med en vän för ökad cellprovtagning bland kvinnor i nordöstra Göteborg är nu avslutad. Men det viktiga arbetet att få fler kvinnor till provtagning för att förhindra utvecklad livmoderhalscancer fortsätter - ett arbete med ovärderlig nytta av de kunskaper och erfarenheter Ta med en vän samlat på sig under resans gång.

Nu finns det femte och sista numret av Ta med en väns nyhetsbrev ute som bland annat handlar om projektets mottagande av Guldskalpellen 2012 från Göran Hägglunds hand i Folkets hus i Hammarkullen.

Klicka här för att komma till en sida där du kan läsa projektets samtliga nyhetsbrev.

För den som är intresserad av en mer djuplodande utvärdering och presentation av Ta med en vän finns nu även en slutrapport ute. Klicka här för att läsa den.

Om projektet:
Ta med en vän var ett samverkansprojekt mellan Angereds Närsjukhus, Kunskapscentrum för Jämlik Vård, Regionalt Cancercentrum Väst, Födelsehuset och barnmorskemottagningar och genomfördes 1 april 2011 till 31 mars 2012. Projektet syftade till att få fler kvinnor i nordöstra Göteborg att ta cellprov och tilldelades i maj Guldskalpellen 2012 som årets förnyare inom sjukvården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar