tisdag 7 februari 2012

Sjukhusdirektörens vecka: Verksamhetsbesök med givande patientmöten


Hej,


Förra veckan inleddes med verksamhetsbesök hos Lung-teamet på Vuxenspecialistcentrum. Jag var med Kristina Anderlid, överläkare, när hon träffade patienter.

På tisdagen hade vi Förvaltningssamverkansgrupp (FSG) där vi behandlade bland annat årsbokslut/verksamhetsberättelse och förhandlade om en tillfällig organisation för de psykiatri- och rehabteam som kommer att starta inom kort. Organisationen gäller som längst fram till den 31 december 2013 och ska ge oss tid att se över organisationen i ett helhetsperspektiv inför att vi har full verksamhet när vi ska flytta in i den nya sjukhusbyggnaden.

På onsdagen var det dags för ett nytt verksamhetsbesök på Vuxenspecialistcentrum, denna gången på Kardiologteamet hos Marian Wysocki, överläkare. Jag träffade bland annat en patient som, när hon fick klart för sig att jag var sjukhusdirektör, poängterade att jag skulle vara glad över att det är så många bra anställda på Angereds Närsjukhus som är både kunniga och trevliga. Sådant är väldigt roligt att höra och jag känner mig stolt och glad över att få höra att vi gör skillnad för människor.

Under torsdagen deltog jag i en strategisk dialoggrupp för social hållbarhet inom projektet Centrala Älvstaden. Temat var folkhälsa och jag fick inleda med att beskriva folkhälsoarbetet i allmänhet och Angereds Närsjukhus i synnerhet. Det fanns ett stort intresse och nyfikenhet på Angereds Närsjukhus och den vård och de folkhälsoinitiativ som tas här. På eftermiddagen var det möte med sjukhusdirektörerna för de fyra fristående sjukhusen i Västra Götalandsregionen: Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus, Kungälvs sjukhus och Alingsås Lasarett. Mötet var en förberedelse inför nästa möte i koncernledningen för Hälso- och sjukvården där Ann Stokland, sjukhusdirektör på Kungälvs sjukhus, samordnar våra synpunkter.

Veckan avslutades med styrelsemöte där årsbokslutet var den största punkten.

Hälsningar
MarinaInga kommentarer:

Skicka en kommentar