måndag 13 februari 2012

Sjukhusdirektörens vecka: Spännande seminarievecka och flytt!

hej,


På ledningsgruppens möte inledde vi arbetet med nästa års vårdöverenskommelse. Marie Lundberg, från Barn- och ungdomsspecialistcentrum presenterade tillsammans med Linda Lässer på Administrativa enheten det arbete de gjort för att minska andelen patienter som uteblir från sina besök på Barn- och ungdomsspecialistcentrum. Arbetet har bland annat inneburit att patienter ringts upp och att de fått möjlighet att själva välja tid för återbesök. Resultatet av insatserna är mycket goda och har lett till en avsevärd minskning av uteblivanden. Ett mycket bra exempel på förbättringsarbete som ger inspiration till hur vi kan jobba vidare i andra delar av vår verksamhet med denna fråga.

Under måndagen deltog jag även i ett seminarium i Gunnareds kyrka som handlade om hur det offentliga kan samverka med frivilligsektorn för att förbättra levnadsvillkoren för utsatta människor i våra stadsdelar. Bland annat deltog biskopen Per Eckerdal på seminariet.

I tisdags var det ytterligare ett seminarium. Nu med framtidens rehabilitering på agendan. Hur kan teknisk utveckling och det personliga mötet utvecklas? Det var några av frågorna som diskuterades. På eftermiddagen deltog jag i avtackningen av Thomas Samuelsson, som tidigare var projektledare för byggnationen av den nya sjukhusbyggnaden, och som nu går i pension.

I onsdags träffades presidiet i styrelsen och jag för en avstämning inför kommande styrelsemöte. Sen diskuterad jag forskning med Ann Ekberg-Jansson och vår framtida verksamhet för att sedan bege mig till Vänersborg och möte med sjukhusdirektörerna.

I slutet av veckan var det dags för den årlig nationell konferensen ”Nätverk för demokrati och hälsa” som i år arrangerades av Västra Götalandsregionen. Tillsammans med Håkan Linnarsson (s) som är ordförande i vår beställarnämnd och Marianne Olsson, fd projektledare hos oss, presenterade vi Angereds Närsjukhus. Vi beskrev arbetet med att bygga upp Angereds Närsjukhus, allt ifrån bakgrund, behovsanalys, den nuvarande verksamheten och planerna inför framtiden. Fokus var samverkan och resultat. Spännande och alltid lika roligt att få visa upp vad vi gör för intresserade.

Slutet av veckan innebar också starten för kommande semester för min del. Det blev en rejäl städning inför semestern. Anledningen till detta var flytten till Angereds Torg 9 som avslutade veckan. Jag hann packa ner mina saker och ser nu fram emot att komma till Angereds Torg 9 när jag är åter. Först väntar dock en vecka på Gran Canaria, förhoppningsvis innehållande värme, sol och bad. Så inget nytt från mig nästa vecka.

Ha det gott så länge!

Hälsningar Marina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar