torsdag 20 januari 2011

Sjukhusdirektörens vecka


Hej,
något försenad in i det nya året har jag kommit igång med mina veckobrev igen.
Ja då var det nytt år och nya tag. Känns skönt att vara igång igen.

Jag har arbetat sedan första vecka i januari, men de första dagarna var lugna med eget arbete och utan särskilt många möten. Förra veckan kom det dock igång igen.

Med råge faktiskt, i måndags hann vi med både byggstyrgrupp, ledningsgrupp och styrelse på en och samma dag! Alla tre ägnades till stor del åt det arbete som gjorts när det gäller förslag till nya sjukhusbyggnadens utformning. Just nu finns en enighet om att inriktningen mot trevåningshus är det mest optimala.

Styrelsen i måndags innebar också första möte med den nya styrelsen. Ordförande Endrick Schubert (S) sitter, som ni vet, kvar. Ny vice ordförande är Helena Holmberg (FP), som tidigare suttit med som ledamot i styrelsen. Jane Bredin (M), som tidigare var vice ordförande sitter kvar som ledamot. Så även Ann-Sofie Hermansson (S). Helt ny ledamot i styrelsen är Nadia Mousa (V).

Så här i början av året ägnar vi oss mycket åt rapportering. Medel där vi fått bidrag skall rapporteras in under januari och i början av denna vecka stängdes vårt eget bokslut. Vi håller också parallellt på att skriva vår årsredovisning.

Jag hade också ett spännande möte i veckan med de nya stadsdelscheferna Thomas Segenstedt (SDN Angered) och Ulla-Carin Olsson (SDN Östra) samt Åsa Lind från Primärvården. Vi diskuterade hur vi kan arbeta tillsammans med att förbättra den lokala folkhälsan - ett område inom vilka vi alla har uppdrag. Stadsdelarnas nya organisationer börjar nu bli klara och som ni säkert vet är de forna fyra stadsdelarna numera bara två; Stadsdelsnämnden Angered (tidigare Lärjedalen och Gunnared) och Stadsdelsnämnden Östra (tidigare Bergsjön och Kortedala).

Snart tillbaka med en liten rapport från vad som hänt denna vecka.

Hälsningar Marina Olsson, Sjukhusdirektör Angereds Närsjukhus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar