fredag 15 januari 2010

Barnmottagning anpassad för barn - på riktigt!

Barn- och ungdomsverksamheten på Angereds Närsjukhus växer. Vid årsskiftet tog vi över mottagningen för barn- och ungdomsmedicin i Gamlestaden. Den mottagningen kommer av tillgänglighetsskäl att ligga kvar i Gamlestaden. Barn- och ungdomsverksamheten har fått mycket fokus i vårt interna arbete den senaste veckan och därför tänkte jag berätta lite mer om hur vi har tillgänglighetsanpassat vårt barn- och ungdomsspecialistcentrum för barn.

Skyltningen på mottagningen har anpassats till en lägre nivå för att barn också ska kunna se den. Tillsammans med Västfastigheter har vi varit pilotprojekt i Västra Götalandsregionens skyltprogram.
I mottagningsrummen har vi försökt skapa en känsla av lugn och stillhet. I rummet på bilden ovan har vi tapetserat en fondvägg med ett lugnande motiv och bilden nedan visar en vägglampa som skapar en lugn belysning.
Väntrummet har barnvänliga möbler och ett lekrum. Det är Karin Andersson som är barnsjuksköterska på Barn- och ungdomsspecialistcentrum som har inrett stora delar av mottagningen.
Är det någon annan som har tips på hur man kan anpassa mottagningsrum för barn så får ni gärna lämna en kommentar!
Vänlig hälsning, Mette Ludvigsson, Informatör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar