torsdag 19 januari 2012

Sjukhusdirektörens vecka: Dags att ta nya tag efter jul- och nyårsledigheternaHej,

Nu är väl de flesta igång igen efter helgerna. Jag tycker att jul och nyår gick väldigt fort. Jag har noterat att det blir väldigt mörkt nu när alla har plockat ner sina julbelysningar. Men det är bara att invänta ljusare tider.

Förra veckan började med årets första ledningsgrupp. Ledningsgruppen antog ett reviderat Ledningssystem för patientsäkerhet för Angereds Närsjukhus. Styrelsen ska nu ta beslut om dokumentet vid sitt nästa möte.

I tisdags hade jag möte med kursdeltagare från en kurs om kvalitetsarbete. De besökte Angereds Närsjukhus och gjorde intervjuer i slutet av förra året och redovisade nu en rapport som innehöll både mycket positivt och några förbättringsförslag.

I onsdags deltog jag i en arbetsgrupp i Västra Götalandsregionen samt hade planeringsmöte med Ulla Fransson, personalchef.

Under torsdagen var det möte om den nya sjukhusbyggnaden med rådgivare och sedan hade jag planeringsmöte med Freja Bramsen, informationschef. På kvällen var jag inbjuden till Socialdemokraterna i Göteborgsområdet tillsammans med Jan Eriksson, sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Jag var ombedd att beskriva vad jag anser vara de viktigaste hälso- och sjukvårdsfrågorna under de närmaste åren.

På fredag förmiddag gjorde jag ett verksamhetsbesök på Vuxenspecialistcentrum där jag deltog i ett möte på en rökavvänjningskurs. Efter lunch träffade jag Lena Rosell som kommer att vara projektledare och sjuksköterska inom det psykiatriteam som ska starta inom Angereds Närsjukhus.

Jag avslutade veckan med att gå på mammografikontroll.


Hälsningar
Marina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar