tisdag 9 mars 2010

Idag inviger vi Gynekologimottagningen

Idag öppnade Angereds Närsjukhus Gynekologimottagning. Det gjorde vi med en förmiddag för samverkanspartners där intressanta föreläsare berättade om sina erfarenheter.
Cornelia Bergdahl som är verksamhetschef för den nya Gynekologimottagningen berättade om behovet av mottagningen och vad den kommer att utföra. Hon poängterade att vi inte ensamma kan motarbeta den ojämlikhet i hälsa som vi ser i Nordost - vi måste hjälpas åt!
När gästerna har mycket gemensamt och mycket att samtala om blir kaffepausen en viktig stund för mingel och samtal.
Birgitta Essén som är docent, överläkare och lektor (allt inom fältet kvinnors hälsa) kom hela vägen från Uppsala för att berätta om sina erfarenheter av att bygga upp en mottagning i en mångkulturell miljö. Birgitta tog många exempel och drog kloka poänger som många av oss kanske inte tänkt på tidigare.
Förmiddagen avslutades med en lätt lunch och tid för ytterligare prat och mingel.

Politiker från lokalområdet, däribland ordförande för Angereds Närsjukhus styrelse (Endrick Schubert), samlades vid en sida av bordet.
Politiker och Informatör minglar i korridoren.

Gästerna fick med sig ett litet vårtecken hem som en minne av dagen.

Har du några frågor eller vill ha mer information om Gynekologimottagningen är du välkommen att höra av dig till Cornelia Bergdahl, verksamhetschef. Det gör du med fördel via e-post: cornelia.bergdahl@vgregion.se

Vänlig hälsning, och ett stort tack alla medverkande för en mycket trevlig och intressant förmiddag!

/Mette Ludvigsson, Informatör och medverkande på Gynekologimottagningens invigning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar