fredag 26 februari 2010

Besöksstatistik reception


Hur många besökare kan man ta emot i en sjukhusreception? Det är en bland flera frågor som Börje Blomster, planeringsledare för Nya ANS, måste ställa sig i projekteringen av den nya sjukhusbyggnanden. Då gjorde han ungefär så här:

Varje verksamhet får göra en skattning av hur många patienter de kommer att ha per dag när de arbetar på full kapacitet i den nya sjukhusbyggnaden. Det gör verksamheterna med hjälp av statistik över hur många patienter de har i nuläget. Därefter får man göra en skattning av hur många anhöriga alternativt andra medföljande deras patienter kommer att ha med sig. I Nordost räknar vi med att patienten oftast tar med sig någon anhörig. Till detta lägger man personalen på sjukhuset och även tillfälliga besökare så som leverantörer, café- och restaurangbesökare och så vidare.

Sådan statistik vill man ha fram bland annat för att kunna estimera storlek på entrén, bemanning i reception och säkert mycket annat därtill .

Vilken siffra Börje kommer fram till vet jag inte i dagsläget, men visst är det fascinerande hur mycket det är att tänka på när man ska bygga ett sjukhus!


Trevlig helg önskar jag alla bloggläsare!
/Mette Ludvigsson - Informatör som även arbetar med kommunikation för utvecklingsprojektet Nya ANS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar