tisdag 26 maj 2009

Välkomna alla läsare!

Jag är stolt över att presentera det allra första inlägget på Angereds Närsjukhus blogg om livet på landets modernaste närsjukhus. Här får du som arbetar inom vården läsa en blogg om hur det är att bygga upp närsjukvård och arbeta inom den svenska offentliga sjukvården idag.

Angereds Närsjukhus är ett unikt hälso- och sjukvårdsprojekt. Den bärande tanken är att vården ska finnas där människor bor och verkar och utgår från de lokala behoven. I de nordöstra stadsdelarna av Göteborg finns det en stor och mångkulturell befolkning med stora hälsoproblem. Där har Angereds Närsjukhus sin givna plats.

Skapandet av Angereds Närsjukhus sker sucecsivt. ANS verksamhet är designad utifrån befolkningen och ledande inom utvecklingen av närsjukvården i nordöstra Göteborg. I dagsläget finns en allmänläkarjour, psykiatrisk öppenvårdsmottagning, barn- och ungdomsspecialistcentrum, smärtcentrum, en medicinmottagningen och labb. Under 2009 öppnar vi röntgen och en gynekologimottagning.

Angereds Närsjukhus är ett sjukhus som i sina inre arbetsformer prövar fram nya sätt att arbeta. Det experimenteras fram nya sätt att göra vård på. Angereds Närsjukhus utvecklar kunskap och bemötande utifrån ett mångkulturellt perspektiv. I Angereds Närsjukhus kan specialistsjukvård, primärvård och kommunal hälso- och sjukvård möta patienternas behov tidigt och i nära samverkan för att stärka patientens möjligheter och minska det totala behovet av sjukvård.


Vänliga hälsningar

Mette Ludvigsson
Informatör
Angereds Närsjukhus

11 kommentarer:

 1. Jag kommer med stort intresse att följa er Blogg. Med hjälp av ert intresse för social media och deras enorma drivkraft blir ni ett föregångare för många. Både från vårdgivarna och de företag , medicintekniska såväl som läkemedelsföretag som är kopplade till Er verksamhet .
  Tack för visat mod och mognad.

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du uppskattar vår satsning! Vi tycker det är viktigt att sprida vår kunskap och våra idéer till andra. Det är tillsammans som vi kan göra vården bättre.

  Med vänliga hälsningar
  Mette Ludvigsson

  SvaraRadera
 3. Jag väntar på nästa uppdatering .Vad händer på med bloggen??

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Bloggen är en så kallad vecko-blogg och Du kan därmed förvänta Dig uppdateringar minst en gång i veckan. Ibland mer men aldrig mindre.

  Vänliga hälsningar

  SvaraRadera
 5. Kanonbra med veckouppdatering! Hur ofta får man kommentera (OBS! skämt)?

  SvaraRadera
 6. Det får man göra så ofta som man vill =)

  Vänliga hälsningar
  Mette Ludvigsson

  SvaraRadera
 7. Jag kommer att redovisa detta nya grepp i vården i min artikel hur man kan öka transparens. Jag antar att den ligger på youtube konto?

  SvaraRadera
 8. Vad kul! Alla filmer vi lägger upp är upplagda via youtube ja.

  Vänliga hälsningar

  SvaraRadera
 9. Spännande Stefan! Du uppdaterar väl oss followers här i bloggen om hur det går med din artikel? Var publiceras den förresten?

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Ett första led i min undersökning är att undersöka hur företag använder social media i "marknadsmixen" .
  Detta belyser jag på min blogg http://wwwspmu.blogspot.com/ .
  När materialet är mer heltäckande återkommer jag med var den publiceras och när!

  SvaraRadera
 11. Jag ser fram emot att få ta del av ditt resultat Stefan! :)

  SvaraRadera